De voorbereiding van het ijs maken

Wij beginnen met het maken van onze basismixen. Dit doen wij in onze eigen ijskeuken. Voor ons ijs op waterbasis maken wij een suikerstroop (water en suikers). Deze ingrediënten mengen wij handmatig tot een stroop en laten wij minimaal een nacht rusten voordat we er ijs van maken. Voor ons ijs op melkbasis maken wij een melkmix (melk, suikers en room). Deze ingrediënten mengen wij in onze pasteurisatieketel en verhitten dat tot 85 graden celcius (pasteuriseren). Ook onze melkmix laten wij minimaal een nacht rusten voordat we er ijs van maken.

Hoe wordt ons ambachtelijk schepijs gemaakt?

Wij brengen eerst onze basismix op smaak en daarna wordt het in onze ijsmachine draaiend bevroren. De machine heeft een vriesketel waarin een roerwerk zit. Het roerwerk slingert door de ronddraaiende beweging de mix tegen de zijkant van de vriesketel, waardoor de mix bevriest. Tegelijk schraapt het roerwerk (met mesjes) langs de zijkant van de vriesketel de ijskristallen weer van de wand. Door de ronddraaiende beweging wordt gelijk lucht in het ijs gedraaid. Zo ontstaat een zacht, luchtig ijs.

Onze smaken ambachtelijk ijs op waterbasis

Citroen, Aardbei, Limoncello, Framboos, Rabarber-aardbei, Mango, Watermeloen, (Bloed)sinaasappel, Peer, Limoen-basilicum, Cassis, Passievrucht (2e prijs Gouden IJsspatel 2014), Kers-peer, Mango-sinaasappel, Perzik-sinaasappel en Granaatappel (we zullen er vast ook een aantal vergeten zijn te vermelden).

Onze smaken ambachtelijk ijs op melkbasis

Advocaat, Banaan, Vanille, Chocolade, Witte chocolade (met chilikaramelZ), Stracciatella, Mokka, Cappuccino, Pistache, Hazelnoot, Yoghurt-passievrucht, Yoghurt-bosvruchten, Yoghurt-kers, Cocos, Mascarpone, Lavendel, Crema Catalana, Kus van Maxima, Bounty, Stroopwafel, Groene appel, Kers, Dora, Unicorn, Bosvruchten demi, Sinaasappel demi, Smurf, Malaga, Kaneel, Sûkerbôle, Fryske dúmkes, Bastogne, Room, Lemon pie, Cantuccini, Tony's chocolonely karamel-zeezout, Toblerone, Koetjesreep Bueno, Oreo (gold) Bokkenpootjes, Zonnig Grou, Monique's cake, Munt, After eight, Mango-passie en Mango-cocos.(we zullen er vast ook een aantal vergeten zijn te vermelden).

Voor speciale gelegenheden hebben we Oranje ijs en Skûtsje ijs (alleen tijdens de sks weken)

Wij hanteren in het hoogseizoen 20 smaken in onze vitrine, dus de smaken wisselen.

Onze vaste smaken

Vanille, Smurf, Stracciatella, Chocolade, Aardbei, Citroen, Banaan en Yoghurt-passievrucht.

 

Al ons ijs wordt in dezelfde machine/ruimte gemaakt. Ondanks een uitstekende hygiëne, zorgvuldig reinigen en spoelen is kruisbesmetting van allergenen nooit voor 100% uit te sluiten. Ook de producenten van onze grondstoffen kunnen kruisbesmetting niet voor 100% uitsluiten. 

 

GEEF EEN KEER WAT ANDERS

IJscadeaubon: € 10,- (5 bolletjes) of € 20,- (10 bolletjes)